Szállítás

 már 590 Ft-tól

 7 000 Ft felett meglepetés ajándék

 ajándékozásra kész csomagolás

Miért érdemes nálunk vásárolni?

 Teljesen egyedi, kézi készítésű ékszerek

 100% elégedettség garancia

 hosszú távon divatos ékszerek

 ingyenes ajándéktasak

 visszavásárlási garancia

A hobbi

Az üvegékszer készítésről

Az üveg, mint anyag már nagyon rég magával ragadott. Szeretem a színeket, a fényeket, és az üveg egy olyan anyag, ami szinte íncselkedik a fénnyel. A sötét üveg titokzatos, a világos tiszta és szerény.
Az üvegékszerekbe egy vásári forgatagban szerettem bele, és ekkor jöttem rá, hogyan tudnám a kreativitást és az üveg szeretetét ötvözni.

Az üvegékszer készítésbe aki egyszer beleszeret, nem menekül. Elragadja a változatosság, a lehetőségek végtelenje.
Remélem, hogy a munkáimmal másoknak is örömet tudok szerezni!


A termékekről

Oldalamon egyedi, kézzel készített üvegékszereket találhatsz. Az üvegékszerek sajátossága, hogy soha nem készül belőlük két egyforma, mert még az ugyanúgy készített 2 ékszer is eltérően fog összeolvadni a sütőben. Így a végeredmény mindig az egyediség.

Az üvegékszerek rogyasztásos ( fusing ) technikával készülnek. Ez a technika arról szól, hogy különböző színű és formájú üvegeket rétegezünk egymásra, és aztán magas hőfokon (kb. 800C) kemencében összeolvasszuk egy réteggé ezeket.

 

Dichro üveg medálok

Az első dichro üvegeket a NASA fejlesztette ki a 1950 és 1960 között a műholdas tükrök gyártásánál. Az üveg több réteg fémoxid réteget tartalmaz. Bonyolult és költséges eljárással gőzölik fel a rétegeket egymásra, ez okozza a szivárványszínű csillogását. A végeredmény egy egyedi több színben pompázó üveglap lesz. Esetenként az ékszerek különböző szögből megvilágítva más és más színnel ragyognak.

Millefiori üvegékszerek

Ezek a medálok Millefiori üveggyöngyökből készülnek. A Millefiori jelentése ezer virág, és a muranói üvegművesek specialitása. Gyakorlott üvegmesterek készítik ezeket a színes üveggyöngyöket üvegfúvásos technikával. Az alapot rétegről-rétegre építik fel, amit aztán üvegrúddá alakítanak, és kézzel darabolják fel a végső formájukhoz. A kis gyöngyök leggyakrabban virág mintájúak, de vannak csillagocskák vagy koncentrikus kör mintázatúak is.

Színes üveg medálok

Ebbe a kategóriába soroltam azokat az ékszereket, amik több színben pompáznak, illetve azokat is, amik csak egy színűek, vagy csak egy kis pici dísz van bennük. Az ékszerekhez kiváló minőségű 96-os Spektrum illetve 90-es Bullseye üvegeket használok.

Csíkos üvegmedálok

A medálok különböző színű üvegek egybeolvasztásával készülnek rogyasztásos technikával.

Sötétben világító üvegékszerek

Speciális bevonatuk révén a minták világítanak bennük. Tedd őket pár percre egy világítótest alá, és utána sötétben hosszú percekig világítani fognak!

 

Ékszer alapok

Az ékszerek fémalkatrészei sárgaréz alapanyagúak, ezüst vagy ródium bevonatúak, általában nikkelmentes anyagok. A gyűrűk ezüstözöttek, vagy nikkelmentes anyagúak, méretük 17-20 mm között állítható.

A nyakláncok hossza 43-45 cm, és a hozzájuk kapcsolódó képen feltüntetett fémláncra vagy viaszos szálra szerelem őket.

Ha ettől eltérő hosszúságú vagy fajtájú/színű  nyakláncot szeretnél, jelezd megrendeléskor!

 

 

Az üvegolvasztásról általában

Az üvegek különböző hőtágulási együtthatóval rendelkeznek, és csak azonos típusú üvegeket lehet összeolvasztani. A különböző hőtágulási együtthatóval rendelkező üvegek az olvasztás során elrepedezhetnek.

A hőtágulási együtthatók egyben azt is jelentik hogy az egyes üvegek mennyire bírják a hirtelen hőhatást. Minél magasabb ez a szám, annál kevésbé tűrik a hősokkot. A 100 feletti szám igen rideg üveget takar, a hőálló üveg 33-as értéke pedig különleges képességet jelent a hőhatást illetően.

Ha nem vagy biztos benne hogy milyen típusúak azok az üvegek, amiket össze szeretnél olvasztani, előtte kis darabokat helyezz egy alapra és olvaszd meg. Ha nem reped el, és nem kagylósodik ki a beolvasztott üveg széle, hasonló hőtágulási együtthatóval rendelkeznek az üvegek.

Néhány üvegfajta együtthatója:

- kézi hengerlésű katedrál üveg: 90

- gépi hengerlésű katedrál üveg: 96

- float üveg : kb 82,

- Bullseye üveg: 90,

- Uroboros üveg: 96.

- Spectrum üveg:96.

Az üvegeket üvegvágóval lehet kisebb darabokra vágni. Üvegékszer készítésekor néha egészen apró darabokra van szükség. Ezt különböző törőfogókkal, és morzsolófogókkal lehet elérni.

A különböző üvegcsaládokon belül is többféle üveg létezik. A homogén egyszínű üvegeken át az opálosig, vagy az átlátszó színekig. Léteznek kifejezetten ékszerkészítéshez való csillogó Dichroic üvegek.

Fontos még, hogy a különböző színű üvegeknek kisütés után kissé megváltozhat a színük. Elsőre egyszerűnek tűnhet az ékszerkészítés, azonban szép, harmónikus ékszerek készítéséhez kitartó munkára és sok tapasztalatra van szükség.

0 / 5
4:00